Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskoga, u krajeve koje ću ti pokazati. Velik ću narod od tebe učiniti, blagoslovit ću te, ime ću ti uzveličati, i sam ćeš biti blagoslov.

 (Post 12, 1-2)

 

Našu Družbu Kćeri Božje ljubavi osnovala je u Beču 1868. godine Majka Franziska Lechner. Prema Franziskinoj želji članice Družbe trebaju biti službenice i oruđe neizmjerne Božje ljubavi. Za svoju novoosnovanu Družbu Franziska uzima Pravilo sv. Augustina, a sama sastavlja Konstitucije. Svrha Družbe bila je pružiti siromašnim djevojkama i kućnim pomoćnicama dom, odgoj i obrazovanje. Osim toga, Majka Franziska otvarala je sirotišta, internate i škole za siromašnu djecu.

Majka Franzsika se, poduzimajući uvijek nova osnivanja, neograničeno pouzdavala u Božju providnost, ali je također računala na potporu službene Crkve i Carske kuće. Svoje djelovanje započela je u carskome Beču gdje je podigla i kuću Maticu te su iz ovoga središta osnivani mnogi samostani, zavodi i internati diljem cijele Monarhije. U ovoj je kući boravila Generalna uprava Družbe sve do 1. prosinca 1968. kada se preselila u Grottaferratu kod Rima.

Nakon 50 godina od osnutka Družba se našla u novonastaloj situaciji. Godine 1918. Austro-Ugarska Monarhija, carstvo koje je objedinjavalo mnogo malih naroda, slomila se tijekom Prvoga svjetskog rata (1914.-1918.) i raspala na veći broj nacionalnih država. Mnogi samostani Družbe našli su se sada izvan granica Austrije te više nije bilo moguće upravljati svime iz Beča kao do sada. Zato se nakon dugih razgovora i premišljanja pristupilo osnivanju provincija kako bi se na taj način lakše upravljalo zajednicama te radi lakšeg odvijanja formacije, ali i djelovanja sestara u novonastalim zemljama. Dana 11. listopada 1919. osnovane su provincije u Češkoj, Mađarskoj, Jugoslaviji i Poljskoj te su u svakoj izabrana provincijalna vodstva koja je potvrdila prva nasljednica naše Utemeljiteljice s. M. Ignacija Egger. Pred njom je bila teška zadaća: održati u novonastalim prilikama jedinstvo duha i ciljeva koje je za Družbu zacrtala Utemeljiteljica.

Majka Ignacija Egger poslala je u listopadu 1913. g. iz Budimpešte u Sjevernu Ameriku dvije sestre. Kasnije, točnije 1920. g. prve Kćeri Božje ljubavi odlaze u Južnu Ameriku, u Brazil gdje je na jugu zemlje u njemačkoj iseljeničkoj koloniji osnovana prva zajednica. Nekoliko godina kasnije 1926. g. Družba svoje djelovanje širi u tropskome predjelu sjeveroistočnog Brazila. Godine 1939. osnovane su na području Brazila dvije provincije: Sjeverni i Južni Brazil. Družba se i danas nastavlja širiti tako su u novije vrijeme otvorene misijske postaje u Boliviji i Ekvadoru 1992., Ugandi (Afrika) 1998., Ukrajini 2004. te Argentini 2012.

  O nama - Sve