s. Marija Beroš, FDC    29.05.2017.

Zlatna harfa u Ninu - s dječjim zborovima nastupile su naše s. Marija Beroš i s. M. Leopoldina Đurić

27. svibnja 2017. održana je Zlatna harfa u Ninu. Više od trideset godina pod ovim imenom okupljaju se dječji crkveni zborovi slaveći Gospodina pjesmom. Ove godine tema je bila Kličite Bogu glasom radosnim. Devet zborova Zadarske nadbiskupije sudjelovalo je na predivnoj smotri okupljeni oko Isusa u euharistiji i pjesmi. I dvije sestre Kćeri Božje ljubavi došle su sa svojim zborovima: s. M. Leopoldina Đurić iz Benkovca i s. Marija Beroš iz Zadra – Puntamika. Euharistijsko slavlje predvodio je ninski župnik don Božo Barišić, a propovijedao don Zdenko Dundović koji je djecu i sve prisutne upoznao sa slavnom i ponosnom poviješću kraljevskog grada Nina i čudesnim događajem – ukazanjem Blažene Djevice Marije koja se ovdje časti kao Gospa od Zečeva.

Naime, grad Nin je i odabran za susret jer je upravo završila jubilarna proslava spomena 500. godišnjice ukazanja Gospe od Zečeva. Ta je svetkovina spomen na Gospino ukazanje 5. svibnja 1516. g. udovici i pastirici Jeleni Grubišić. Godinu dana poslije, 1517. g., tadašnji ninski biskup Juraj Divnić ukazanja je proglasio autentičnima, potaknut i svjedočanstvima uslišanja po Marijinom zagovoru te je utemeljio blagdan Gospe od Zečeva kojeg se svake godine slavi prvog ponedjeljka prije blagdana Uzašašća Gospodinova.

Radosni što možemo biti u blizini Marijine prisutnosti, zaštite i zagovora, nakon blagovanja Tijela i Krvi Kristove, nastavili smo zajedništvo nastupom svakog zbora. Program je pripremio i vodio don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije. Posebno iznenađenje za kojeg nitko nije znao je bio Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Djeca su se posebno razveselila kada su ga ugledala, a on im je spontano prilazio i razgovarao s njima.

Nakon nastupa, došlo je vrijeme i za tjelesnu, zasluženu okrjepu. Svaki je zbor sa svojim voditeljima pronašao mjesto gdje će pojesti ono što je bilo pripremljeno za njih. Prije polaska kućama, bila je prilika za razgledavanja znamenitosti grada Nina kao i za igru.

                                                                                                          s. Marija Beroš

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve