29.08.2023.

Ulazak kandidatice u postulat

U ponedjeljak, 28. kolovoza, na blagdan sv. Augustina, duhovnog oca naše Družbe, u Provincijalnoj kući u Zagrebu, u Novoj vesi), uz molitvu Večernje, kandidatica Matea Koren primljena je u postulat Družbe Kćeri Božje ljubavi.

Obred primanja predvodila je s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, a nazočile su sestre iz Zagreba (Nova ves, Granešina, Kaptol 31), Dugog Sela, Supetra i Križevaca.

Nakon što je kandidatica Matea pred okupljenim sestrama izrazila svoju molbu za primanjem u postulat Družbe Kćeri Božje ljubavi, provincijalna glavarica s. Gordana Igrec predala je Matei postulantsku haljinu, prvi vanjski znak pripadnosti Družbi Kćeri Božje ljubavi. Ovim je činom započela prvu službenu etapu formacije tijekom koje postulantica raste u spoznaji Isusa Krista i razlučuje autentičnost svoga poziva u redovnički život.

Tijekom obreda primanja Provincijalna glavarica je svima nazočnima, a osobito postulantici, uputila prigodnu riječ. Prije svega čestitala je Matei na hrabrosti novoga iskoraka u nasljedovanju Isusa te potakla sestre na zahvalnost za osobno i svako novo zvanje u Družbi i Crkvi. „Draga postulantice Matea, želim ti da ustrajno i oduševljeno ideš kroz život u punoj svijesti Božje prisutnosti i potpunom povjerenju u Njegovo vodstvo i njegovo svjetlo na započetom putu. Želi te oblikovati u pravu svjetiljku u kojoj nikada neće ponestati ulja ljubavi i vjernosti“, istaknula je s. Gordana.

Čestitamo našoj Matei te želimo i molimo odvažnost i ustrajnost na započetom putu po uzoru na službenicu Božju Majku Franzisku Lechner i blažene Drinske mučenice.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve