s. Mirjana Potnar, FDC    12.04.2022.

U GRANEŠINI ODRŽAN SUSRET SESTARA JUNIORKI

U Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini od 8. – 10. travnja 2022. održan je susret sestara s privremenim zavjetima.

Susret je započeo molitvom Večernje i križnim putem kojega je predmolila voditeljica juniorki s. Ivana Margarin. Daljnji tijek programa odvijao se u radosnom ozračju i promišljanju o zavjetu siromaštva. O toj temi progovorili su fra Ratko Radišić, OFM u svom izlaganju o zavjetu siromaštva te s. M. Karla Mandić predstavljajući Aktualnost biblijskog pitanja siromaštva i siromaha. Po završetku svakog od predavanja izlagači su odgovarali i komentirali pitanja i razmišljanja koja su sudionice postavljale. Osim prigodnih predavanja, sestre su svoje zajednički provedeno vrijeme proveli i u druženju u molitvi i Lectio Divina, igranju društvenih igara, ali i za posjet starijim i bolesnim sestrama u granešinskoj zajednici. Animirajući misno slavlje pjevanjem i sviranjem u zajednici na nedjelju Muke Gospodnje unijele su dah radosti i svježine za sestre koje ondje prebivaju.

Zajedničkom molitvom i druženjem za stolom sestre su svoj susret završile bogatije i svježije za još jedno novo iskustvo, novije poglede na stvarnost siromaštva te spremnije za svakodnevne životne izazove.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve