30.11.2016.

U Binču održan susret za djevojke

U ponedjeljak, 28. studenoga 2016., u župi Binač upriličen je susret za djevojke. Na susret, koji je organizirala s. Ljuljeta Pali, odazvalo se 30 djevojaka.

Predavanje na temu »Karizma i djelovanje Majke Franziske« održala je s. Marija Pemaj. U svome predavanju s. Marija je predstavila djevojkama našu Utemeljiteljicu te je naglasila kako je ona nastojala konkretno pomoći djevojkama, služavkama i siromašnoj djeci koja su u 19. st. u potrazi za boljim životom dolazila u grad, ali da pritom nije propuštala pružiti im duhovnu pomoć i podršku. Djelo Majke Franziske nastavljaju sestre Kćeri Božje ljubavi. Iako su se uvjeti života promijenili, ipak je još uvijek mnogo onih kojima sestre preko raznih djelatnosti nastoje pomoći u odgoju i obrazovanju, stručnome osposobljavanju i pripremi za život.

Drugi dio susreta započeo je projekcijom kratkog filma »Vjerujem«. Poruka ovoga filma je da oni koji vjeruju, koji su vjernici, svoju vjeru trebaju učiniti vidljivom i to riječju i djelom, pomažući i žrtvujući se posebno za one koji su u nevolji.

Nakon druženja i čašćenja djevojke su susret završile prisustvujući slavlju svete mise.

s. M. Melanija Cvrtak, FDC

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve