s. M. Alojzija Pejković, FDC    22.08.2022.

Susret za trajnu formaciju u Ličkom Osiku

Povjerenstvo za formaciju i duhovnost Provincije Božje providnosti organiziralo je od 18. do 21. kolovoza 2022. susret za trajnu formaciju za sestre koje imaju do devet godina od doživotnih zavjeta. Susret je održan u Ličkom Osiku, u Pastoralnom centru koji se nalazi uz župnu crkvu sv. Josipa.
Na susretu, koji je vodila s. Vinka Marović, sudjelovale su s. M. Ema Škriljevečki, s. M. Antonija Lučić, s. M. Mihaela Purgar, s. Ivana Ćurić i s. M. Alojzija Pejković, a tema je bila Riječ Božja – svjetlo i snaga za življenje poziva koji je trajno otkrivanje i ostvarenje dostojanstva Božjeg kćerinstva.
Susret je započeo u četvrtak, nakon posjeta Vrilima Gacke, molitvom Večernje, a potom je s. Vinka sestrama održala uvodno predavanje: Poziv – ostvarenje dostojanstva Božjeg kćerinstva.

Drugog dana, nakon molitve Jutarnje, s. Vinka je sestrama govorila na temu Poziv i molitva kao borba s Bogom (Post 32,23-33), a potom su sestre imale priliku za osobni rad na predloženom biblijskom tekstu. U posljepodnevnim satima sestre su se susrele sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, koja im je progovorila na temu Kćeri Božje ljubavi na putu sazrjevanja i rasta u vjernosti, a dan su zaključile euharistijskim klanjanjem u kapeli Pastoralnog centra.

U subotu se sestrama pridružio doc. dr. sc. fra Domagoj Ronje, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Prof. Runje održao je predavanja na temu Kristovo krštenje – objava Bogosinovstva (Mt 3,13-17) i Krštenje – novo rođenje (Iv 3,1-21), a potom predslavio euharistijsko slavlje.
Treći dan susreta sestre su zaključile odlaskom u Gospić gdje su posjetile katedralu Navještenja Blažene Djevice Marije, centar grada te prošetale uz rijeku Novčicu.

U nedjelju, zadnjeg dana susreta, seste su sudjelovale na euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Josipa koje je predslavio preč. Luka Blažević, župnik te susret završile hodočašćem u svetište Majke Božje od Krasna.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve