Sisačka biskupija    01.06.2024.

Susret za djecu i mlade u Hrvatskoj Dubici

U organizaciji Povjerenstva za duhovna zvanja Sisačke biskupije, u subotu, 1. lipnja 2024., u župi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici održan je susret za djecu i mlade.

Dolazak djece u župu bio je praćen radošću domaćina. Nakon što su svi pristigli, djeca su raspoređena u nekoliko grupa, a potom su uslijedile molitva, igre, ples i zabava. Nakon ručka, s. M. Smilja Čirko svjedočila je o redovničkom pozivu, svom životu te Drinskim mučenicama. Sestra je animirala i program po grupama zajedno s animatorima koje je vodio Karlo Rapljan. Vrijeme je bilo sunčano, a djeca su uživala u suncu i svježem zraku.

Na susret je došao i biskup Vlado Košić, koji je s djecom i mladima slavio svetu misu. Uz biskupa su koncelebrirali župnik iz Dvora vlč. Dario Stanković te domaći župnik vlč. Damir Kunić, povjerenik za duhovna zvanja u biskupiji. Na susretu je predstavljen redovnički život, ali i Međubiskupijsko sjemenište na Šalati.

„Molimo, braćo i sestre, da se mladi i djeca okupljaju oko Isusa u svojim župama. Molimo i za nova te postojeća duhovna zvanja u našoj Sisačkoj biskupiji“, poručio je vlč. Kunić


Izvor: https://biskupija-sisak.hr/u-hrvatskoj-dubici-odrzan-susret-za-djecu/

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve