s. Mirjana Potnar, FDC    05.08.2019.

SUSRET SESTARA JUBILARKI SA PROVINCIJALNOM GLAVARICOM

U dvorani Duhovnog centra u Granešini, 4. kolovoza 2019. održao se susret s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice i s. Ankice Juranović, zamjenica provincijalne glavarice s ovogodišnjim sestrama jubilarkama. Susret je bio svojevrstan uvod u proslavu jubileja koja je uslijedila 5. kolovoza pod svečanim misnim slavljem kojega je predslavio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

Susretu su prisustvovale s. M. Branislava Tadić, S. M. Sidonija Gegić, s. M. Veronika Šaban, s. M. Dobroslava Oreč, s. M. Lina Plukavec, s. M. Alberta Patljak i s. M. Matilda Čutura koje slave svoj 50. jubilej zavjeta te s. M. Ljilja Martić koja slavi 25. jubilej redovničkih zavjeta.

Nakon uvodnih riječi zahvale za godine služenja i mnogobrojne žrtve koje su kao kamenčiće ugrađivale u zdanje, Provinciju Božje Providnosti čija se stoljetna godišnjica postojanja slavi ove godine, provincijalna glavarica je sestrama jubilarkama izručila i pozdrave s. M. Dulce Adams, vrhovne glavarice Družbe.

Nastavak susreta protekao je u dijeljenju životnih iskustava sestara jubilarki, dogodovština i anegdota upisanih u povijest njihova poziva. Iznoseći iz riznice vlastitog života susret je završen u popodnevnim satima, a sestre jubilarke su nastavile druženje i duhovnu pripravu koju su okrunile izricanjem zahvale i ponovnim obećanjem vjernosti.

  Novosti i događanja - Sve