s. Ivana Margarin, FDC    26.11.2019.

Susret kućnih predstojnica

U Duhovnom centru u Granešini 22. i 23. studenoga održan je susret Provincijalne uprave i kućnih predstojnica na temu „Kućna predstojnica - oruđe u Božjim rukama za izgradnju zajedništva“. Bila je prisutna 31 predstojnica.

Susret je započeo u petak, 22. studenoga u 15.30 sati pozdravom i uvodnim izlaganjem s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice, koja je ukratko predstavila program seminara i napravila presjek događanja u protekloj godini. Ujedno je posvijestila da je službenica Božja Majka Franziska Lechner često koristila izraz „siromašno oruđe“ kako bi naglasila Božju inicijativu i njegovo vodstvo u našim životima. Provincijalna Glavarica rekla je kako će tematika na kojoj će se raditi na seminaru biti ona koju će i sestre u zajednicama obraditi u svrhu radnoga materijala za XX. provincijalni kapitul koji će se slaviti od 14. do 17. travnja 2020.

Poslijepodne je nastavljeno predavanjem s. M. Ozane Krajačić na temu „Biti oruđe u Božjim rukama – sredstvo Božje providnosti“. Poslije predavanja sestre su se zadržale u kapeli u molitvenom ozračju te potom zajednički izmolile Večernju.

U subotu, nakon Jutarnje molitve, započeo je rad po skupinama. Svaka skupina obradila je jedan od 4 prioriteta s ovogodišnjeg Generalnog kapitula. U 10.00 sati sudionice susreta sudjelovale su na svetoj misi u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije povodom obilježavanja 50 godine osnutka samostana sv. Josipa u Granešini. Svetu misu predslavio mons. Valentin Pozaić, biskup u miru, uz koncelebraciju vlč. Baloga, župnika, i još petorice svećenika. Nakon svete mise prisustvovale su i prigodnom programu u dvorani Duhovnog centra.

Poslijepodnevni dio rada nastavljen je izlaganjem zaključaka do kojih se došlo u skupinama i razgovorom o raznim aktualnim tematikama te planiranjima događanja koja nas očekuju u predstojećoj godini. Susret je završen zajedničkom molitvom Večernje.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve