s. M. Josipa Soldo, F.D.C.    11.10.2022.

Susret medicinskih sestara članica redovničkih ustanova u Međugorju

Susret medicinskih sestara članica redovničkih ustanova, održan je u Međugorju, od 7. do 9. listopada 2022. godine. Tema susreta je bila „Redovnički život u promjeni epohe; vjernost i vjerodostojnost“. Voditelj seminara bio je fra Mario Knezović, župnik župe sv. Petra i Pavla, Kočerin. Susretu su prisustvovale medicinske sestre redovnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Susret je započeo u petak u popodnevnim satima,  pozdravom s. Dragane Petrović, voditeljice Povjerenstva za medicinske sestre redovnice, te uvodnim predavanjem fra Maria Knezovića. Fra Mario je sestre potaknuo na istinsko življenje kršćanskoga redovničkog života danas, u ovom milosnom vremenu, te  na važnost slušanja drugih oko sebe, po uzoru Krista kao i pozitivnog pogleda na život.

U subotu u ranim jutarnjim satima, sestre su hodočastile su na Podbrdo, a poslije ručka,  posjetile su vodopad „Kravica“ u Ljubuškom te Dvorac Nancy and Patrick, koji je izgrađen kao prostor za duhovne obnove. Izet u prirodi bila je prilika za razmjenu iskustava te svjedočenje Božje prisutnosti.

Susret na kojem su sudjelovale naše s. M. Zora Stojanović, s. M. Zdenka Kolarić i s. M. Josipa Soldo, završio je nedjeljnom sv. misom.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve