s. M. Ljilja Martić, FDC    02.03.2022.

Susret kućnih predstojnica u Sarajevu

U samostanu sv. Josipa u Sarajevu, u subotu 26. veljače 2022., održan je susret kućnih predstojnica s područja Bosne i Hercegovine na kojem je sudjelovalo 7 sestara predstojnica. Uz s. Gordanu Igrec, provincijalnu glavaricu, susretu su nazočile s. Ankica Juranović, zamjenica provincijalne glavarice, s. Nevenka Jurak, provincijalna ekonoma i s. Marija Medved, članica Ekonomskog povjerenstva.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u 9.00 sati te pozdravom i uvodnim izlaganjem s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice, koja je ukratko predstavila program seminara. Potom se Provincijalna Glavarica osvrnula na Okružnicu s. Marie Dulce Adams, vrhovne glavarice, upućenu svim sestrama Provincije nakon kanonske vizitacije u našoj Provinciji i na točke Provincijalnog direktorija izglasane na Provincijalnom kapitulu koji se slavio od 4. do 7. siječnja 2022.

Nakon pauze susret je nastavljen izlaganjem s. Nevenke Jurak, provincijalne ekonome, koja je, uz pomoć s. Marije Medved izradila detaljan prikaz aktualne ekonomske situacije u Provinciji te upoznala sestre sa određenim prijedlozima i promjenama na tom planu. Na kraju susreta Provincijalna Glavarica je zahvalila svim sestrama na sudjelovanju i susret zaključila molitvom Mariji.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve