Ljubica Pribanić    10.05.2018.

Suradnici Božje ljubavi ugostili članove zajednice Arka

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u sklopu redovitog susreta Suradnika Božje ljubavi gosti su bile osobe iz Zajednice Arka – Korablja. Osobe s intelektualni teškoćama došle su Duhovni centar i predstavile svoje aktivnosti zajedno sa svojim dvjema prijateljicama, asistenticama.

Korablja je udruga putem koje djeluje Zajednica Arka u Zagrebu. Dio su međunarodne obitelji – mreže zajednica Arka koje postoje u više od 40 zemalja u svijetu a koje su okupljene unutar krovne organizacije L'Arche International. Jean Vanier, utemeljitelj Arke, htio je da ona bude mjesto gdje će svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti imati svoje mjesto i moći dati svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva. U takvom načinu života ranjivost ljudske osobe otkriva se kao dar, a odnosi postaju izvor preobrazbe svakog pojedinca i društva u cjelini. U Zajednici se okupljaju osobe sa i bez intelektualnih teškoća koje dijele zajednički život te doprinose izgradnji povjerenja u društvu. Zajednica je mjesto pripadanja, praštanja i slavlja, kako su nam članovi svjedočili. Naglasili su da vjeruju u potrebu jednih za drugima i jedinstvenu ljepotu svake osobe.

Svjedočanstva su bila vrlo emotivna i ostavila su snažan dojam na sve okupljene. Nakon predstavljanja ostali smo još dugo u ugodnom, spontanom druženju zahvalni za sve darove kojima nas Otac Nebeski obilno obasipa!

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve