S. M. Karla Mandić, F.D.C.    05.08.2023.

Slavlje doživotnih zavjeta i redovničkih jubileja

U subotu, 5. kolovoza 2023., na blagdan Majke Divne, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, s. Mirjana Potnar položila je doživotne zavjete. Četiri sestre proslavile su 25. jubilej - 25 godina vjernog služenja Gospodinu po zavjetima, sedam sestara proslavilo je  50. jubilej, a jedna sestra 60. jubilej.

Euharistijsko slavlje predslavio je mons. Antun Škvorčević, požeški biskup. Koncelebrirali su brojni svećenici s kojima su sestre slavljenice surađivale, među kojima preč. Antun Ćorković, župnik Župe svetog Nikole biskupa i rektor Svetišta Gospe od suza u Pleternici te domaći župnik vlč. Josip Balog.

U propovijedi potaknutoj naviještenom Riječi te Danom pobjede i domovinske zahvalnosti koji slavimo 5. kolovoza biskup nas je podsjetio da nikada ne smijemo zaboraviti „da nikakav vanjski boljitak ne može nadoknaditi ono što se skriva u našemu srcu, koje je u opasnosti postati nemoćno, tvrdo, kameno, mračno. U srcu ostvariti pravo stanje, pravo raspoloženje znači onda i omogućiti da se oko nas okolnosti mijenjaju. Bez promijenjenog ljudskog srca nema ozbiljnih vanjski promjena. (…) Bog zna točno, jer je stvorio ljudsko srce, da srce mijenja okolnosti. Kad se ono promjeni, srce koje Bogu vjeruje, koje s Bogom računa, u koje Bog može ući snagom svoga Duha, to je najveća šansa sadašnjosti budućnosti i Božje vječnosti.“ Pozvavši nas da se ogledamo u riječima svetoga Pavla koji piše Kološanima da se zaodjenu u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost (usp. Kol 3,12) biskup Škvorčević daje poticaj: „Vaša vas redovnička odjeća treba podsjetiti i drugima pokazati da ste svoje srce odjenule onako kako samo to Bog može učiniti, u ljubav. Kroz zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti recite najprije sebi da vaša jakost nije u onome što vi materijalno možete, nije u onome što vi svojom voljom i odlučnošću, svojim egom želite, niti ono što se može na razini fizičkoga života koji netko rađa bračnim putem, nego da je sva vaša moć u onome što može ostvarivati Duh Isusov, Duh Božji koji je pobjednik nad smrću i nad svim drugim.“

Da upravo to želi svojim životom danas je pokazala s. Mirjana Potnar, rodom iz Župe svetog Nikole biskupa u Pleternici (Požeška biskupija), koja je pred s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, izrekla svoj doživotni „DA“ Gospodinu u Družbi Kćeri Božje ljubavi.

Srebrni jubilej zavjeta (25 godina redovničkog života) proslavile su: s. M. Jozefina Pemaj, s. M. Floriana Pali, s. Mrikë Ndoci i s. Mrikë Sabedini. Zlatni jubilej zavjeta (50 godina) proslavile su: s. M. Angela Zirdum, s. M. Danimira Juko, s. M. Slavica Buljan, s. M. Davorka Šarić, s. M. Svjetlana Rezo, s. Ružica Ravlić i s. M. Lujza Stošić, a 60. jubilej proslavila je s. Miriam Ljubić.

Slavlju doživotnih zavjeta i proslavi jubileja nazočilo je 50-ak sestara iz različitih dijelova Provincije, rodbina i prijatelji naših slavljenica te Suradnici Božje ljubavi.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve