Ljubica Pribanić    21.11.2017.

Proslava Dana Družbe u Granešini u zajedništvu sestara i Suradnika Božje ljubavi

Povodom Dana Družbe i otvaranja jubilarne godine, 150. obljetnice osnutka Družbe Kćeri ljubavi, u utorak, 21. studenog 2017., u samostanskoj kapeli u Granešini, uz sestre su se okupili i Suradnici Božje ljubavi. Svečanost je započela molitvom Večernje, a nastavljena sv. misom koju je predslavio fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Fra Jure je čestitao sestrama Dan Družbe i ulazak u 150. godinu od osnutka Družbe. U homiliji je naglasio da se sestre, a i suradnici laici u svom poslanju u svijetu oslanjaju na karizmu utemeljiteljice Majke Franziske i nastoje svojim životom vršiti volju Božju i biti vjerni Njemu.

Fra Jure je istaknuo kako jubileji imaju poseban značaj u životu crkve, posebno ovaj jubilej kada se zahvaljuje za 150. godina postojanja jedne redovničke zajednice. Ovo je također prigoda da se zahvali Bogu za brojne sestre koje su svoj život utkale u život Družbe nastojeći svakodnevno Božju ljubav činiti vidljivom.

Nakon svete mise zajedništvo sestara i fra Jure je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici, a potom u Duhovnom centru pridružujući se Suradnicima Božje ljubavi i volonterima.

Duhovna voditeljica Suradnika, s. Danijela Koprek, priredila je za svakog suradnika svijeću koju su zapalili na plamenu jubilejske svijeće zapaljene na grobu službenice Božje Majke Franziske Lechner u Brajtenfurtu.

Sestra Gordana Igrec, provincijalna glavarica, poslala je čestitku Suradnicima i s. Danijeli, koordinatorici formacije. Sestra Gordana je između ostaloga napisala: „Velika je milost i radost biti dionici i suvremenici ovog velikog jubileja, posebno u ovom dragom zajedništvu Kćeri Božje ljubavi sa Suradnicima Božje ljubavi! Sretne smo što vas imamo i što ste dio naše karizmatske obitelji!“

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve