10.11.2016.

s. M. Pia Herman obranila licencijatski rad

U utorak, 8. studenoga 2016., s. M. Pia Herman obranila je licencijatski rad na temu Antropološki vid nauka sv. Augustina o milosti i slobodnoj volji u tzv. polupelagijanskoj raspravi.

Rad je obranila pred Povjerenstvom za obranu licencijatskog rada u sastavu: doc. dr. sc. Anto Barišić, doc. dr. sc. Andrea Filić i izv. prof. dr. sc. Ivan Bodrožić, mentor-član.

 

 

 

Licencijatski rad s. M. Pie Herman strukturiran je u četiri dijela:

  1. Rasprava s afričkim i galskim monasima
  2. Uvod u kontekst i sadržaj četiri Augustinova djela protiv tzv. polupelagijanaca
  3. Antropološke teme u četiri Augustinova spisa protiv tzv. polupelagijanaca
  4. Nastavak rasprave od Augustinove smrti 430. do sabora u Orangeu 529.

 

Javnoj obrani rada nazočila je s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica u pratnji sestara iz zajednica iz Granešine, Križevaca, Nove vesi i Tuzle. Osim sestara na obrani su bili prisutni članovi obitelji i prijatelji s. M. Pie Herman te nekolicina studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

s. M. Tea Barnjak, FDC


Darija s. M. Pia Herman, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, rođena je 16. 08. 1977. u Glini, Republika Hrvatska. Osnovnu je školu do osmog razreda pohađala u Glini, a osmi je razred završila 1990. u Zagrebu. Gimnazijsko obrazovanje stekla je u Zagrebu u Jezičnoj gimnaziji Lucijana Vranjanina gdje je maturirala 1995.

U 10. mjesecu 1995. stupila je u kandidaturu Družbe Kćeri Božje ljubavi te započela studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1997. godine napravila je dvogodišnju pauzu na studiju zbog stupanja u redovnički novicijat. Nakon što je 1999. položila prve zavjete, nastavila je studij i 2002. apsolvirala, a 2004. diplomirala kao najbolji student u klasi, te je nagrađena za najbolji diplomski rad. Godine 2005. položila je doživotne zavjete.

Od 2002. do 2004. radi u osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec kao nastavnik vjeronauka, a u župi u Sesvetskom Kraljevcu djeluje kao kateheta i zborovođa. Od 2004. do 2008. zaposlena je u Općoj – realnoj gimnaziji te Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra Sveti Josip u Sarajevu kao profesor vjeronauka. Od 2008. do 2010. radi u osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru te na župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije katehizira i vodi dječji zbor. 2010. godine premještena je u Tuzlu, BiH, gdje je do 2016. radila u Općoj gimnaziji Katoličkog školskog centra Sveti Franjo kao profesor vjeronauka i povijesti religija. U kolovozu 2016. premještena je u Križevce na službu sakristanke.

U akademskoj godini 2010./2011. upisala je poslijediplomski studij, specijalizaciju u dogmatskoj teologiji na Sveučilištu u Zagrebu. Posebno područje autoričina znanstvenog interesa je teološka antropologija.

Aktivno je uključena u rad s djecom i mladima, te je organizator ili suorganizator nekih važnijih projekata i događanja osobito u Vrhbosanskoj nadbiskupiji i svojoj redovničkoj provinciji.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve