Zagrebačka nadbiskupija/Ilija Nikolić, župni medijski suradnik    22.04.2018.

Proslavljena nedjelja Dobrog Pastira u Zaprešiću

U Zaprešiću svečano je proslavljen dan Dobrog Pastira na misi u 9:00 h na kojoj su sudjelovale postulantice Iva Soldo, Marijana Novosel, kandidatice Marta Vulama, Anđela Mlačak pod vodstvom s. M. Tea Barnjak iz Družbe sestara Kćeri Božje ljubavi Provincije Božje providnosti. Misno slavlje u crkvi sv. Ivana Krstitelja predvodio je domaći župnik Ivan Frkonja, zaprešićki dekan. 

U uvodnim riječima, govoreći o zvanjima, istaknuo je dobrotu Dobrog Pastira koji je ovu prvu zaprešićku župu u zadnjih nekoliko godina obdario s tri svećenička zvanja. „Iz naše župe trenutno su u duhovnoj formaciji trojica isusovačkih kandidata, jedan zagrebački bogoslov, jedna postulantica i jedna kandidatica. Molimo za ova duhovna zvanja iz naše župe kako bi ostali vjerni Isusu Dobrom Pastiru moleći i za nova zvanja u čitavoj našoj Zagrebačkoj Crkvi“.

Na kraju euharistijskog slavlja djeca su izvela prigodni igrokaz o duhovnom pozivu službenice Božje Majke Franciske Lechner, utemeljiteljice Družbe Kćeri Božje ljubavi. Na kraju igrokaza s. Tea s postulanticom Ivom Soldom (koja je iz ove župe), prinjela je „Jubilarno svjetlo“ na oltar, a koje je upaljeno kod groba službenice Božje Majke Franciske Lechner. „Plamen ljubavi" obilazi sva mjesta u kojima djeluju sestre iz Družbe, a u ovu župu stiglo je iz Karlovca.

Prije završnog blagoslova župnik Ivan zahvalio se postulatnicama, kandidaticama i njihovoj voditeljici na dolasku i svjedočenju Božjeg poziva kao i svim sestrama koje su djelovale u zadnjih dvadeset i pet godina u ovoj župi. U župi sv. Petra ap. sada aktivno djeluju s. Veronika Šaban i s. Anica Ćurić. Ovo posebno slavlje uzveličao je Dječji zbor „Božje Krijesnice“.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve