s. M. Alojzija Pejković, FDC    30.05.2022.

Proslavljena 100. obljetnica djelovanja sestara na otoku Braču

Trodnevna proslava 100. obljetnice dolaska sestara Kćeri Božje ljubavi na otok Brač, u župu sv. Petra u Supetru, završila je u subotu, 28. svibnja, euharistijskim slavljem u 18.00 sati koje je predvodio mons. Ranko Vidović, biskup hvarski u zajedništvu sa mons. Slobodnom Štambukom, umirovljenim biskupom i svećenicima sa otoka Brača. Na proslavi su sudjelovale sestre Kćeri Božje ljubavi iz Supetar, Milne, Postira, Splita, Benkovca, Zagreba, Tuzle i Albanije na čelu sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom.

Čestitajući sestrama 100. obljetnicu, mons. Vidović je u homiliji naglasio važnost i ljepotu prisutnosti sestara u supetarskoj župi, njihovih otvorenih srca za potrebe drugih naglašavajući da je ovo slavlje slavlje Božje ljubavi jer „svi smo Božji sinovi i kćeri“. Također se osvrnuo i na ime Kćeri Božje ljubavi i uzimajući sliku rijeke i njenog toka, istaknuo da su sestre korita otvorena izvoru, koje Bog pretvara u rijeke svoje ljubavi. Pozvao je prisutne na zahvalnost Gospodinu za milost njegova Očinstva, za milost njegove ljubavi. Pjevao je Župni zbor svete Cecilije pod ravnanjem s. Silvane Jukić, a za klavijaturama je bila Matea Koren, kandidatica Kćeri Božje ljubavi

Nakon svete mise, u župnoj crkvi je održana svečana akademija kao zahvala sestrama.

Program akademije je vodila gđa. Jasna Damjanović, a u glazbenom dijelu nastupili su Župni zbor  ravnanjem s. Silvane Jukić uz glazbenu pratnju kandidatice Matee Koren, vatrogasna klapa Alegria čiji je voditelj Srećko Damjanović, tamburaški sastav iz Supetra s voditeljem Danijelom Kelavom te Valerija Kličinović iz Postira koja je otpjevala Himnu Družbe Kćeri Božje ljubavi. Župnik don Pavao Gospodnetić pozdravio je sve prisutne, osobito sestre Kćeri Božje ljubavi te ravnateljice vrtića i supetarskih škola kao i predstavnike gradskih vlasti. Potom je, u znak zahvalnosti, uručio cvijeće s. Gordani Igrec, provincijalnoj glavarici te sestrama supetarskog samostana Majke milosrđa, s. M. Zvjezdani Kovačević, s. M. Silvani Jukić i s. M. Pavki Žugaj.
O Majci Franziski i povijesti Družbe progovorio je Mario Derado, a o osnivanju samostana Majke milosrđa u Supetru i stogodišnjice njegova postojanja govorila je Kata Bralić.

S. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, pozdravljajući prisutne, istaknula je zahvalu Gospodinu za „preobilje milosti i za očinsku dobrotu kojom je bdio nad sestrama i ovim narodom.“ Također je zahvalila Supetranima koji su „uvijek uz 'svoje časne' te za doprinos u pripremi obljetnce. Zahvalivši se i mons. Vidoviću za predvođenje euharistijskog slavlja, uručila mu je i prigodni poklon, štolu, rad sestara Kćeri Božje ljubavi.

Potom je Dječji zbor, uz glazbenu pratnju  supetarskog župnika, izveo dvije pjesme, a svi izvođači zajedno su za kraj otpjevali pjesmu Krist na žalu. Slavlje je završilo druženjem sa sestrama.


 

 


 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve