s. Mirjana Potnar, FDC    03.03.2020.

Posjet župi Sv. Nikole Biskupa u Bistri

Na prvu korizmenu nedjelju naše kandidatice Marta i Marina te postulantica Maja, u pratnji s. Marjane Košćak, prefekte i s. Mirjane Potnar, a na poziv župnika vlč. Tomislava Kralja, posjetile su župu Sv. Nikole Biskupa u Bistri.

Tijekom posjeta sudjelovale su u molitvenom zajedništvu na župnoj sv. misi gdje su posvjedočile obredu primanja ovogodišnjih prvopričesnika u kandidaturu te krštenju novog člana župe. Pri kraju misnog slavlja s. Marjana je u kratkim crtama predstavila životni put Družbe, a potom su se postulantica, svaka od kandidatica i s. Mirjana ukratko predstavile. Po završetku misnog slavlja sestre su imale priliku za kratko druženje sa župljanima.

Poslijepodne je bilo ispunjeno molitvom križnog puta kojega su pretpjevale i predmolile sestre i kandidatice. Meditacije križnog puta pratile su mučeničke dane blaženih s. Jule i susestara mučenica te je s. Marjana, na samom kraju sa župljanima podijelila glavne utiske mučeništva i života Blaženih sestara i time zaokružila svjedočenje i molitvu sa župljanima i za župljane ove Župe.

Nakon cijeloga dana ne smije se izostaviti zahvalnost vlč. Tomislavu Kralju bez čijeg se poziva ovaj susret ne bi mogao održati i čiji poticaj motivira za sudjelovanje župljana na ovakvim događanjima, zahvalnost vrijednim domaćicama i domaćinima ove župe te ponajviše dragom Bogu koji nas podržava i poziva da mu služimo u radosti iskrena srca.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve