kblj    30.01.2023.

Posjet dr. Jörga Bastena, referenta Renovabisa

Od 25. do 27. siječnja 2023. dr. Jörg Basten, projektni referent Renovabisa, organizacije Katoličke crkve u Njemačkoj za pomoć istočnoj Europi, posjetio je Zagreb, Petrinju i Sisak. Budući da je pri Renovabisu, između ostalih zemalja (Armenija, Azerbejdžan, Češka, Gruzija, Poljska, Rusija) zadužen za projekte u Hrvatskoj, cilj njegova posjeta bio je obilazak kako već ostvarenih tako i projekata u fazi realizacije te osobni susret s voditeljima i korisnicima istih.

Tijekom obilaska navedenih projekata dr. Basten je boravio u Duhovnom centru Kćeri Božje ljubavi u Granešini. Posjetio je potresom oštećenu Provincijalnu kuću u Novoj vesi, gdje se susreo sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, a zatim i teško oštećeni samostan u Petrinji gdje se uvjerio o već poduzetim radovima na samostanu i razgovarao o svemu onome što predstoji kako bi samostan ponovno bio useljiv za sestre i spreman za prijam novih studentica Pedagoške akademije.

Tijekom svih susreta u pratnji gosp. Bastenu bile su s. Nevenka Jurak, provincijalna ekonoma i s. M. Tea Barnjak, stipendistica Renovabisa i prevoditeljica za njemački jezik.

  Novosti i događanja - Sve