s. M. Antonia Simoni, FDC     18.08.2019.

Polaganje doživotnih zavjeta u Albaniji

“Pokažite svijetu koliko je velika ljubav Božja” rečenica je koja nam je odzvanjala u srcu nakon tjedan dana duhovnih vježbi u zajednici sv. Josipa u Skadru, koje je vodio p. Prele Sulaj, OFM Cap.
Ovu su rečenicu su proživjele i tri naše sestre juniorke: s. Lena Kulla, s. Brigita Marku i s. Gjystina Kulla, koje su 10. kolovoza 2019. u katedrali sv. Stefana u Skadru, položile doživotne zavjete.

Euharistijsko slavlje predslavio je preuzvišeni Angelo Massafra, nadbiskup i metropolita Skadar-Pult, zajedno s petnaest svećenika. U propovijedi nadbiskup Massafra je između ostalog zahvalio sestrama na njihovoj odluci da doživotno služe Gospodinu, posebno naglasivši veličinu takve odluke u današnjem svijetu. Seste su zavjete položile pred s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom te s. M. Zvjezdanom Kovačević i s. M. Vidom Ademi, provincijalnim savjetnicama, a obećanje svoje vjernosti potvrdile su potpisom na oltaru. Radost ovog slavlja sa sestrama zavjetovanicama podijelile su i s. Mary Coffelt, provincijalna glavarica američke provincije Svete obitelji u pratnji s. Regine Gegić, provincijalne savjetnice te velik broj sestara koje žive i djeluju u Kosovu i Albaniji.

Na kraju euharistijskog slavlja s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica u ime svih sestara zahvalila je Bogu za velike stvari koje samo on može učiniti. Također je zahvalila nadbiskupu Massafri za podršku koju daje sestrama, svećenicima koji surađuju s našim sestrama te roditeljima sestara. Nakon svete mise radosno druženje nastavljeno je u zajednici sv. Josipa.

Zahvaljujemo Bogu za sve one koji su svojom prisutnošću sudjelovali u slavlje polaganja doživotnih zavjeta naših sestara, a sestrama zavjetovanicama želimo Božji blagoslov i vjernost do kraja da mogu svjedočiti svijetu veličinu Bojže ljubavi.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve