18.12.2016.

„Osmijeh za svaki novi dan“ – ZA NIKU

U subotu, 17. prosinca 2016., u crkvi sv. Mirka, u Zagrebu (Šestine), održan je koncert humanitarnog karaktera pod motom „Osmijeh za svaki novi dan“ – ZA NIKU.

Na koncertu su, koji je prvenstveno bio obojen zvukom orgulja, svojim pjevanjem sudjelovale i naše postulantice i kandidatice sa s. M. Teom Barnjak, odgojiteljicom postulantica i kandidatica pod dirigentskim ravnanjem s. M. Cecilije Horvat, voditeljice pjevanja postulantica i kandidatica.

Program koncerta bio je ispunjen prekrasnim kompozicijama J. S. Bacha (Fantazija i fuga u c-molu BWV 537, Toccata u F-duru BWV 540), A. Guilmanta (Sonata u D-duru, 1. stavak), C. Balbastrea (Canonnade) te S. Karg-Elerta (Nun danket alle Gott), koje je za sve prisutne na orguljama interpretirao prof. Božidar Ljubenko.

Naše postulantice i kandidatice na koncertu su, uz adventsku meditaciju, otpjevale Sanctus iz XVII. koralne mise iz Graduala Triplex (In Dominicis Adventus et Quadragesimae), Rosite nebesa odozgor A. Klobučara i Raduj se o Betleme u glazbenoj obradi M. Martinjaka.

Nakon koncerta, s još uvijek snažnim utiskom zvukova koncerta, u župnoj je kući nastavljeno radosno zajedništvo svih izvođača.

s. M. Cecilija Horvat, FDC

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve