05.05.2022.

Održana Zlatna harfa u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

U župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku, 2. svibnja 2022. održana je Zlatna harfa, susret dječjih zborova. Tog dana slavljena je sveta misa koju je predslavio vlč. Marcel Tunjić, župni vikar župe Uzašašća Gospodinova. U svojoj propovjedi vlč. Marcel je, napravivši presjek povijesti liturgijske glazbe, istaknuo neke njene karakteristike te po zagovoru sv. Cecilije, zaštitnica pjevača, molio Gospodina da svima "podari osjećaj za sveto kako bi i mi druge mogli privući Kristu svojom molitvom i pjesmom.”

Euharistijsko slavlje pjevanjem je uzveličalo 11 dječjih župnih zborova iz Vrhbosanske nadbiskupije. U koncelebraciji je sudjelovao don Ante Ledić, župnik župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku te još trojica svećenika. Liturgijskim pjevanjem animirala je s. Silvija Nikolić, FDC, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi i voditeljica zbora župe domaćina. Organizator ovogodišnje proslave je Vijeće franjevačkih zajednica u i Bosni i Hercegovini te župe: Presveto Trojstvo, Novi Travnik i sv. Juraj, Vitez. Djeca su, uz pomoć svojih voditelja, pokazala kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati u Gospodinu. Na kraju programa zahvalu je uputila s. M. Dragica Ljubas, Školska sestra franjevka.
Zlatna harfa završila je molitvom i zahvalom župnika don Ante Ledića koji je istaknuo: “Ova crkva je najljepša zbog djece koja su u njoj danas i koja su budućnost Crkve.” Zlatna harfa održana je u župi kojoj su zaštitnice blažene Drinske mučenice te su djeca mogla čuti i o životu Drinskih mučenica te im se uteći u zagovor.
Voditeljica programa i kordinatorica između nastupnih zborova bila je s. Antonija Lučić, FDC.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve