03.05.2022.

HODOČAŠĆE U BEČ I BREITENFURT

U subotu 30. travnja 2022. u ranim jutarnjim satima šesnaest sestara predvođenih s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, krenule su prema Beču,  točnije, na hodočašće od Kuće Matice u Beču do kuće „Marija Pomoćnica“ u Breitenfurtu, u kojoj je preminula Majka Franziska Lechner. Povod ovom hodočašću bio je blagoslov obnovljene sobe u kojoj je Utemeljiteljica preminula.

Stigavši u Beč, sestre iz Hrvatske su se pridružile sestrama iz Italije, Švicarske, Poljske, Češke, Slovačke i Njemačke u molitvi i kratkoj okrepi, a potom su se,  zajedno sa s. Mariom Dulce Adams, vrhovom glavaricom,  uputile na pješačenje dugo 12 km. Dio sestara koje nisu hodočastile pješice krenule su u samostan sv. Josipa u Breitenfurt te su jutro provele u molitvi, obilasku samostanske crkve i samostankog groblja. Nakon nekoliko sati hoda popraćenog molitvom, pjesmom i zahvalom hodočasnici pješaci su stigli do kuće u kojoj je preminula Majka Franziska gdje su svi zajedno prisustvovali molitvi i blagoslovu obnovljene sobe Utemeljiteljice.

Hodočašće se nastavilo u samostanskoj crkvi sv. Josipa svečanim euharistijskim slavljem na kojem su sudjelovale sestre naše Družbe, ali i ostali hodočasnici i štovatelji Majke Franziske. Sestre su potom posjetile kapelicu u kojoj se nalazi grob Majke Franziske, te su joj u molitve i zagovor preporučile svijet prepun nemira i rata, Družbu, sve koji su se preporučili u molitve, kao i osobne nakane. U kasnim popodnevnim satima sestre su krenule na put kući radosne i ispunjenog srca zahvaljujuću Gospodinu za sve milosti primljene zagovorom službenice Božje Majke Franziske Lechner.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve