Izvor: www.nedjelja.ba    04.05.2019.

Održana Vjeronaučna olimpijada 2019. u Stocu u Bosni i Hercegovini

Drugo državno natjecanje iz vjeronauka održano je u Stocu na kojemu je naša s. Irena Bošnjak sa učenicima opće gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Franjo iz Tuzle osvojila je drugo mjesto u kategoriji srednjih škola.


 

Susret zajedništva vjeroučenika iz 39 osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine započeo je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka, kojeg je predvodio don Ivo Šutalo, biskupski vikar za Trebinjsko-mrkansku biskupiju i župnik u Trebinju. Suslavili su don Ante Pavlović, predstojnik Katehetskog ureda Mostar, mjesni župnik don Rajko Marković te vjeroučitelji svećenici koji su došli na natjecanje sa svojim ekipama.

U propovijedi je trebinjski župnik Šutalo pozvao na zajedništvo i susret, a misno slavlje animirali su članovi zbora mladih i djece župe Stolac. Nakon svete mise, svi natjecatelji i mentori krenuli su u procesiji do Biskupijskog pastoralnog centra u Stocu. Svečani program priredili su školski zbor i zbor mladih, koji su glazbenim izvedbama pratili i službeni dio usmenog natjecanja. Kratkim govorom okupljenima se obratio načelnik općine Stolac Stjepan Bošković. Također, svoje pozdrave i zahvalnost izrekao je i ravnatelj Zavoda za školstvo u Mostaru, Željko Ćorić te ravnateljica osnovne škole Stolac, Zdravka Marijanović, koja je otvorila prostore škole i rado se odazvala pozivu na suradnju i organizaciju.
Natjecanje je službeno otvorio don Ante Pavlović, a zatim je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka Dujmović pojasnila pravila natjecanja te uputila sudionike i mentore u prostore predviđene za njih.

Nakon što je održan pismeni dio, pojedinačni i skupni, testove su preuzeli članovi povjerenstva za ispravljanje, a sami natjecatelji su s domaćinima otišli na ručak i razgledavanje grada Stoca i zidina uz stručno vodstvo profesora. Objavljeni su službeni rezultati te su pozvani natjecatelji prvih pet ekipa osnovnih i srednjih škola na usmeno natjecanje koje se održalo javno.
Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Fra Stipana Vrljića Sovići s mentoricom vjeroučiteljicom Ivanom Vlašić; drugo mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole Fra Grge Martića Ozimica s vjeroučiteljicom Slavicom Antolović Trogrlić, a treći su bili učenici Osnovne škole Fra Lovro Karaula iz Livna s vjeroučiteljicom Ivanom Papić.
U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su učenici gimnazije Katoličkog školskog centra Don Bosco iz Žepča s vjeroučiteljicom s. Mirjam Ramljak, drugi su bili učenici opće gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Franjo iz Tuzle s vjeroučiteljicom s. Irenom Bošnjak, a treće mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Prozor s vjeroučiteljicom Željanom Jozić.
Nakon svečanog proglašenja pobjednika i objave rezultata, za uspješnu organizaciju i domaćinstvo ovoga natjecanja zahvalila je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka, a zajedničkim fotografiranjem i pjesmom završeno je drugo državno natjecanje Vjeronaučna olimpijada 2019.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve