Ljubica Pribanić    27.02.2017.

U Duhovnom centru u Granešini održana mjesečna duhovna obnova

U subotu, 25. veljače 2017., održana je duhovna obnova za laike u Duhovnom centru u Granešini koju je vodila s. Ozana Krajačić, FDC. Nastavili smo temu Sakramenti u životu kršćanina, razmišljajući o sakramentu krštenja. Sestra Ozana uvela nas je u temu objašnjavajući riječ krstiti se i glavne oblike krštenja. Više je puta isticala da krstiti se znači uroniti te nam posvješćivala milost djece Božje, sinova i kćeri, koju dobivamo krštenjem. Podsjetila nas je na Isusovo krštenje, ulogu Ivana Krstitelja i praksu prve Crkve u razdoblju priprave za krštenje – katekumenata, ali i na naš život poslije krštenja. Objasnila je simboliku bijele haljine koju dobivamo na krštenju i svijeće koja se pali na uskrsnoj svijeći.

U tišini srca osluškivali smo što nam Bog govori preko riječi iz Pavlove poslanice Rimljanima 6,3-11, a zatim na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kontemplirali uronjenost u Božje posinjenje po sakramentu krštenja.

Svetu misu predslavio je p. Goran Živković, palotinac iz župe Blažene Djevice Marije, Kraljice apostola u Zaprešiću. U homiliji je istaknuo da potpuno povjerenje možemo imati jedino u Boga koji nam daje jakost i poučava nas svojom Riječju. Uvijek i iznova potrebno je napajati se na izvoru krštenja, zaključio je homiliju p. Goran.

Duhovna obnova završila je radosnim druženjem sudionika u razmjeni duhovnih i životnih iskustava.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve