Anita Mucak    10.02.2017.

Održan VI. formacijski susret Suradnika Božje ljubavi

U ponedjeljak, 6. veljače 2017. u Duhovnom centru u Granešini, molitvom Večernje, koju je predvodila s. Danijela Koprek, započeli smo VI. formacijski susret Suradnika Božje ljubavi u ovoj pastoralnoj godini.

Nastavak susreta bio je u ozračju razmatranja na temu: Apostolat laika u Crkvi. Gost predavač bio je gosp. Stjepan Lice, član Franjevačkog svjetovnog reda. Naglasio je da njemu duhovnost nikada nije bila sporedna stvar u životu, nešto što se živi samo nedjeljom, već da odaziv evanđelju nastoji živjeti svakoga dana. Kao franjevac 'svjetovnjak' unosi život u evanđelje i evanđelje u život, a k tome i istinsku kršćansku radost! Jer radost je, kako je rekao Lice, naravna, radost je i obilježje organiziranog zajedničkog vjerničkog života. Time u našoj zajednici udružujemo sve naše krhkosti, koje onda postaju snaga, pa u osobnom vjerničkom životu možemo svjedočiti 'da živimo naše dane, kao blagdane'!

Svojim životnim iskustvom, ispričanim kroz niz kraćih crtica, naš nas je Predavač potaknuo na dijeljenje iskustava. Porukom: 'Po ljubavi nek nas pamte, po ljubavi!' zaključio je predavanje.

Pri završetku susreta, posjetom nas je počastila i s.Gordana Igrec, provincijalna glavarica pa smo se u radosti okupili i oko zajedničkoga stola dijeleći iskustva svagdana.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve