03.05.2016.

Održan susret Suradnika Božje ljubavi

Prema dosadašnjoj dinamici susreta Suradnika Božje ljubavi, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, jučer je, 2. svibnja 2016., u Duhovnom centru u Granešini održan redovni mjesečni susret. Susretu je, uz s. Gordanu Igrec, nazočilo 22 Suradnika, a započeo je molitvom krunice Božjeg milosrđa.

Budući stojimo pred činom obnove obećanja, koja su Suradnici po prvi puta dali prije godinu dana, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, ovaj susret je bio osmišljen kao retrospektiva hoda u formaciji. Koordinatorica i voditeljica formacije s. Gordana nas je, putem prezentacije i seminara kojim je na nedavno održanom Kapitulu predstavila rad Suradnika Božje ljubavi, vodila u ponavljanju i promišljanju o ulozi laika u Crkvi, o koracima same fomacije te o obećanjima. Objedinila je naše odgovore na pitanja: Što za mene osobno znači Majka Franziska Lechner i što mi se od njezine karizme i duhovnosti najviše sviđa? Što osobno dobivam pripadanjem zajednici Suradnika Božje ljubavi? Što želim i mogu ponuditi kao član zajednice Suradnika Božje ljubavi? Od zajednice sestara Kćeri Božje ljubavi očekujem...? U zajedničkom nazivniku ističu se zajedništvo i ljepota suradnje!

Drugi dio susreta bio je informativno-organizacijskog karaktera u kojem smo dogovorili datum obnove obećanja – svetkovina Duhova, 15. svibnja 2016. godine. Duhovskim bdijenjem, koje ćemo započeti u Duhovnom centru u Granešini 14. svibnja u 20 sati, pripravit ćemo se za blagdan Duhova i obnovu obećanja.

S radošću u svemu što nam predstoji, razišli smo se sa željom i voljom širenja zajedništva Suradnika Božje ljubavi.

Anita Mucak

  Novosti i događanja - Sve