Ljubica Pribanić    05.11.2018.

Obećanja Suradnika Božje ljubavi

U nedjelju, 4. studenog 2018. u kapeli samostana Kćeri Božje ljubavi, u Granešini, pred s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, 25 Suradnika Božje ljubavi obnovilo je svoja obećanja.

Zajednici se ove godine pridružila jedna nova članica, Bosiljka Talan Kužatko, koja je po prvi puta obećala: „...da ću služiti Bogu i Crkvi u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi. Nastojat ću živjeti i promicati evanđeoske vrjednote i raditi u tvom Kraljevstvu, osobito za napredak i spasenje mladih, posebno mladih žena. Pomagat ću siromašnima i patnicima slijedeći geslo Majke Franziske: 'Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo'. Produbljivat ću i svjedočiti karizmu i duhovnost Majke Franziske te surađivati, u zajedništvu sa sestrama Kćeri Božje ljubavi, u apostolskim pothvatima mjesne Crkve.“

Svetu misu i duhovnu pripravu predvodio je don Stjepan Bolkovac, SDB, tajnik Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Misi su nazočili i molitvom Suradnike podržali brojni prijatelji, rodbina i sestre Kćeri Božje ljubavi iz samostana u Granešini, provincijalne kuće u Novoj Vesi te suradnici-kandidati sa sestrama iz Siska, Dugog Sela i Sesveta. Don Stjepan je čestitao Suradnicima i sestrama Kćeri Božje ljubavi te naglasio važnost i ljepotu suradnje laika i posvećenih osoba u širenju Božje ljubavi u svijetu.

U radosnom druženju sa sestrama, prijateljima i rodbinom u dvorani Duhovnoga centra nastavili smo svjedočiti međusobnu ljubav i zajedništvo.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve