15.03.2016.

Meditacija uz III. nedjelju došašća (14.prosinca 2014.)

PRIPRAVIMO PUT GOSPODINU

U današnjem evanđelju Ivan Krstitelj je s jedne strane predstavljen kao svjedok po kojem će svi povjerovati dok je s druge strane zamjetna tendencija njegovog umanjivanja u odnosu na Isusa. Pitanje Tko si ti? upućeno Ivanu Krstitelju pokrenulo je Ivanovo svjedočanstvo.

To isto pitanje se postavlja danas svakome od nas i ono nam posvješćuje koliko je za naše svjedočenje Krista prvotno važna i nužna svijest o sebi. Koliko nam je samo puta bilo teško prihvatiti sebe takvima kakvi jesmo? No jedino ispravnom samosviješću, u duhu evanđelja, čovjek može otkriti svoje poslanje i biti zadovoljan svojim životom, a iz tog zadovoljstva, koje predstavlja naš unutarnji sklad s Bogom, proizlazi onda i vanjsko svjedočenje koje usmjerava samo na Krista.

Svaki kršćanin treba biti Kristov svjedok, poput Ivana Krstitelja, pravi Kristov svjedok, koji upućuje samo na Krista i jedino Njega naviješta svojom riječju i svojim životom. Preostaje nam još neko vrijeme do proslave svetkovine Isusova Rođenja, pa postavimo sebi danas pitanje: Jesmo li mi istinski svjedoci po kojima drugi mogu povjerovati?

Gospodin dolazi k nama. Pripravimo Mu put! Poravnajmo brda naših predrasuda i doline nepotrebnih potreba! Skinimo brda oholosti, lažnog ponosa i brežuljke taštine! Ispunimo doline naše malodušnosti i slabosti! Sve ono što je u našem životu krivudavo, neuredno, što nije u skladu s Njegovim zapovijedima i vršenjem Njegove volje, poravnajmo, očistimo! Zajedno kličimo: Maranâ' thâ'!Dođi Gospodine, Isuse!

s. M. Cecilija Horvat, FDC

  Novosti i događanja - Sve