s. Vinka Marović, FDC    09.12.2021.

Materijali potrebni za beatifikaciju Majke Franziske dostavljeni Kongregaciji za kauze svetaca

Drage sestre, Suradnici Božje ljubavi, štovatelji Majke Franziske!

Javljamo vam uistinu radosnu vijest iz srca Crkve. Danas su napokon svi materijali potrebni za beatifikaciju Majke Franziske dostavljeni Kongregaciji za kauze svetaca. Nakon što je zaključena biskupijska faza procesa, s. Lucyni Mroczek, dosadašnjoj postulatorici kauze, povjerena je odgovornost sve dokumente dostaviti u Rim. To je učinila danas u zajedništvu sa s. Benwenutom Kaczocha (Poljska), zamjenicom vrhovne glavarice, s. Ritom de Cássia Barbosa Leite (Brazil) i s. Vinkom Marović (Hrvatska). Na taj način i u ovom činu toliko važnom za našu Družbu bilo je vidljivo ono što redovito molimo: "biti jedno srce i jedna duša s ove i s one strane oceana".

Kada bi trebalo ukratko opisati životno iskustvo Franziske riječi iz današnjeg prvog čitanja bile bi među najprikladnijima. "Ja, Gospodin, Bog Tvoj, krijepim desnicu tvoju. Kažem ti: »Ne boj se, ja ti pomažem.« Nek svi vide i nek znaju, nek promisle i nek shvate: ruka Gospodnja to učini." (Iz 41,13.20)
Majka Franziska uistinu nije u svom životu htjela biti ništa drugo doli oruđe Božje ljubavi. Ne možemo zaboraviti da je u svemu dobro učinjenom prepoznavala i priznavala ne svoju već Božju ruku na djelu: "Gospodin se poslužio za ovo djelo zaista siromašnim i bijednim oruđem da bi svima očigledno pokazao da tu djeluje njegova ruka." (10.11.1878.)

Kada smo u sumnjama zazivajmo ovu Božju ženu koja je bila puna sigurnosti u Božje vodstvo. Kada se osjećamo slabi obratimo se Franziski koja je svoju snagu crpila u Bogu. Kada smo u strahu iz bilo kojega razloga molimo se ovoj Službenici Božjoj koja je svoju hrabrost temeljila na pouzdanju u Božju pravovremenu pomoć. Kada nas pritišću razne kušnje, izdaje, bolesti molimo njezin zagovor. Neka se Bog upravo Franziskinim posredovanjem pokaže velik u našemu životu. Neka nebeski Otac po zagovoru Franziske koja je uvijek htjela biti njegovo oruđe pokaže da svojom blagom rukom vodi naše živote u kakvo god situaciji se našli.

Uslišanja po zagovoru službenice Božje Franziske Lechner možete poslati na:

provinc.bp@gmail.com
causamfl@gmail.com
 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve