s. Mirjana Potnar, FDC    12.12.2021.

Juniorski susret

U Duhovnom centru, u Granešini je od 10. – 12. prosinca 2021.održan susret za sestre juniorke kojega je vodila s. Ivana Margarin, nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH i  voditeljica juniorki te gost predavač doc. dr. sc. Taras Barščevski, pročelnik Katedre Svetog pisma Novog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Sestre juniorke su tijekom dva dana imale prigodu produbiti svoje znanje, pogled i odnos prema zavjetu čistoće koji je ujedno i bio tema ovoga juniorskog susreta.
Tumačeći ga kroz prizmu šestog blaženstva koje glasi Blago čistima srcem, oni će Boga gledati, prof. Barščevski je svoje bogato i opsežno predavanje o tom zavjetu usmjerio na to kako odgojiti čisto srce, iznio je jednu od perspektiva o tome što je čistoća srca, povezao temu s Vlastitim pravom Družbe te istaknuo kako je potrebno čistoću srca stjecati svaki dan, za nju se aktivno zauzimati, a ne samo čuvati.

Zahvaljujući voditeljima ovoga susreta, sestre se obogaćene vraćaju svojim svakodnevnim dužnostima osvježene za veći rast u dobi, mudrosti i milosti.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve