s. M. Tea Barnjak, FDC    30.03.2018.

Kanonska vizitacija u samostanu sv. Josipa u Granešini

U samostanu sv. Josipa u Granešini od 19. do 28. ožujka 2018. odvijala se Kanonska vizitacija koju je obavljala s. M. Benwenuta Kaczocha, delegatkinja Vrhovne glavarice u pratnji s. Danice Sanader, vrhovne savjetnice.

Prema Konstitucijama (tč. 110.), pohod Vrhovne glavarice ili njezine delegatkinje treba se dogoditi najmanje jednom za vrijeme trajanja njezine službe i uvijek je prigoda za preispitivanje zajedničkog života, apostolskog djelovanja, a samim time i milosno vrijeme koje svakoj sestri pruža duhovnu obnovu u životu i karizmi Družbe (Generalni direktorij, tč. 110.2). Sestra M. Benwenuta tijekom vizitacije osobno se susrela sa svakom sestrom članicom ove zajednice. Za vrijeme pohoda imala je priliku upoznati sestre i sve ono što sestre, pojedinačno i zajedno, rade na pastoralnom području.

U ponedjeljak  26. ožujka s. M. Benwenuta i s. Danica održale su zajednički susret sa sestrama novakinjama. Tijekom susreta s. M. Benwenuta je potaknula sestre novakinje da u svome životu stave Isusa na prvo mjesto te da vrijeme novicijata iskoriste kao privilegirano vrijeme za intimniji život s Njim osobito po molitvenom životu.

Kanonska vizitacija službeno je zaključena u utorak 27. ožujka zajedničkim susretom koji je bio isprepleten nagovorom s. M. Benwenute, grupnim radom sestara, iznošenjem rezultata rada i zaključnom riječju koja je bila poziv „Duc in altum! - Izvesti na pučinu!“ (usp. Lk 5,4) oslanjajući se na Božju providnost onako kako je to u svome životu činila službenica Božja Majka Franziska Lechner.

S obzirom na to da je na početku vizitacije proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaštitnika istoimenoga vrtića i samostana, proslavi u vrtiću, svetoj misi i prigodnom programu, nazočile su s. M. Benwenuta Kaczocha, zamjenica Vrhovne glavarice i s. Danica Sanader, vrhovna savjetnica te s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica i s. Elvira Tadić, kućna predstojnica granešinske zajednice.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve