s. Ivana Margarin, FDC    04.05.2018.

Kanonska vizitacija u Dubrovniku, Splitu, na Hvaru i Braču

Vrhovna glavarica s. Maria Dulce Adams obavljala je Kanonsku vizitaciju u zajednicama u Dalmaciji od 19. do 29. travnja 2018.

U nastavku teksta kronološkim slijedom donosimo kratko izvješće iz zajednica koje je tom prigodom pohodila.

16. i 17. travnja
Kanonska vizitacija obavljala se u Dubrovniku. Tom prigodom Vrhovna Glavarica posjetila je i mons. Matu Uzinića, biskupa dubrovačkog.

22. - 24. travnja
Vrhovna Glavarica obavljala je kanonsku vizitaciju zajednice u Splitu. Nakon osobnih susreta sa svakom sestrom, vizitacija je okrunjena zajedničkim susretom sestara splitske zajednice i Vrhovne Glavarice 24. travnja kojem se pridružila i s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica.

25. i 26. travnja
Vrhovna glavarica s. Maria Dulce Adams obavljala je Kanonsku vizitaciju zajednice na Hvaru. Tom prigodom Vrhovna Glavarica posjetila je biskupa mons. Sobodana Štambuka kojemu je zahvalila na dugogodišnjoj suradnji sa našim sestrama, a mons. Petru Paliću, novoimenovanom hvarskom biskupu, poželjela je Božji blagoslov u novoj službi.

26. - 29. travnja
Vrhovna glavarica s. Maria Dulce Adams obavljala je Kanonsku vizitaciju naših zajednica na Braču: u Supetru, Milni i Postirama. Nakon pojedinačnih susreta sa sestrama, zajednički susret održan je u subotu 28. travnja u zajednici u Supetru koji je bio okrunjen odlaskom na Vidovu Goru.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve