s. Faustina Sabolić, F.D.C.    25.02.2024.

Juniorski susret

Susret za sestre juniorke održan je od 23. do 25. veljače u provincijalnoj kući u Novoj vesi (Zagreb), a organizirala ga je s. Ivana Margarin, voditeljica juniorki. Susretu su se priključile i naše sestre koje pripadaju engleskoj viceprovincija Presvetog Srca, s. Anna Yeo, voditeljica juniorki i s. Maryjohn Kamps, juniorka.

Sestre su se okupile u petak u popodnevnim satima te susret započele uvodnim predavanjem. Uslijedila je molitva križnoga puta i Večernje u zajedništvu sa ostalim sestrama, a u susretu na kraju dana sestre juniorke međusobno su se obogatile predstavljanjem svojih Provincija kroz kratke prikaze fotografija i videa.

U subotu su nastavile susret predavanjima koje je održala s. Vinka Marović. Prijepodne su predavanja bila o samom imenu Družbe iz povijesnog i teološkog aspekta, a u poslijepodnevnim satima nastavile su s predavanjima o Srcu Isusovu koje je dio duhovnosti Družbe te su mogle čuti kako je to bilo na sami početcima Družbe te kakvo mora biti i srce svake Kćeri Božje ljubavi, kao sjedište kćerinstva i rasta. Navečer su sestre imale susret sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom te kasnije i neformalno druženje uz igre i razgovor.

Zadnji dan susreta, u nedjelju, sestre su imale osobni rad na temelju svih predavanja. Bila je to prilika da prodube sav sadržaj kojeg su kroz predavanja čule te ga ponesu u svakodnevicu na različita polja rada, ali i za osobnu izgradnju. Nakon ručka uslijedilo je razgledavanje Zagreba sa sestrama iz Engleske, posjet sestrama u samostanu Egipat, Kaptol 31, te posjet i razgledavanje Riznice zagrebačke katedrale. Nakon druženja i razgledavanja sestre su se vratile u svoje zajednice.

"Moramo biti budne na svaki pokret srca."
        Majka Franziska Lechner
 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve