19.03.2023.

Juniorski susret

Naše sestre juniorke su u petak 17. ožujka započele svoj juniorski susret u zajednici Svetog Josipa u Granešini. Po dolasku u zajednicu, sudjelovale su na molitvi Večernje i križnome putu, u sklopu trodnevne priprave za svetkovinu sv. Josipa, nakon čega su imale kratki susret i nagovor.


Sljedećega dana, u subotu su se, zajedno sa sestrama uputile prema Starom Petrovom Selu, gdje su se pridružile brojnim mladima iz Požeške biskupije na XXIV. križnom putu mladih od Starog Petrovog Sela do Požege pod geslom naše bl. Jule: "Idem služiti Isusu". Sestre juniorke predmolile su IX. postaju. Na kraju križnoga puta, kao susestre bl. Jule su zajedno s ostalim sestrama koje su se priključile križnom putu (s. Donata, s. Ema, s. Vesna, s. Marija Beroš te kandidatica Matea) unijele milenijski križ u požešku katedralu sv. Terezije Avilske. Potom su sudjelovale na euharistijskom slavlju koje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, nakon čega su se vratile u Zagreb.


U nedjelju je zajednica Svetog Josipa proslavila svog nebeskog zaštitnika svetom misom na kojoj su sudjelovale i sestre juniorke. Nakon euharistijskog slavlja zajedno su razmatrale evanđelje IV. korizmene nedjelje te napravile kratku evaluaciju ovog juniorskog susreta. Nakon molitve Srednjeg časa uslijedio je svečani ručak te su tako zaključile svoj juniorski susret.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve