Katarina Pendeš, postulantica    31.05.2018.

Izlet novakinja, postulantica i kandidatica

Svaka škola svojim učenicima omogućuje maturalni izlet koji, osim što daje za priliku da se učenici nadive Božjem stvaranju u prirodi i djelima ruku čovječjih, omogućuje i osjećaj odvažnosti što su uspješno prešli jednu u nizu etapa svoga života.

Ovaj bi izlet svakako sličio jednom takvom (osim što je jednodnevni), da se na njemu samo obilježava početni stupanj takozvane zrelosti, međutim to nije slučaj. Ovaj izlet pokazuje snagu i ljepotu zajedništva različitih u istome. Obilježava se radost u življenju predanosti Bogu, svjedoči se kako je moguće Jednoga odabrati, a stotine njih dobiti na poklon izabirući Njega. Naravno obilježava i nekima prvi izlet kao kanidaticama neke družbe, dajući im vjetar u leđa da mogu hrabro naprijed jer ima ih još takvih, a nekima pak posljednji izlet pred zavjete koje već možemo usporediti s onima koji se na izletima sjete svoje odvažnosti i hrabrosti nakon uspješno prijeđene etape.

Ove godine izlet je vodila i organizirala s. Tea Barnjak, FDC, u suradnji s odgojiteljicama čije pripravnice pohađaju Školu za novakinje pri Hrvatskoj redovničkoj konfenerciji, a koja je jedan od projekata Povjerenstva za početnu formaciju redovnika i redovnica.

Putovanje smo ovaj put usmjerili prema Visovcu, gdje su nas brižno i bratski dočekali fratri koji su predslavili svetu misu za nas, potom su nam omogućili razgled njihovog otoka. Potom smo se uputili u Nacionalni park Krka gdje smo razgledali dio ljepota koje nam je Bog povjerio na čuvanje i divljenje. Na kraju smo pošli prema Šibeniku, gdje smo posjetili sestre Franjevke od Bezgrješne koje su nas srdačno ugostile te provele po gradu pokazavši nam njegove bitne i uistinu lijepe znamenitosti. U Šibeniku smo posjetile i Hrvatsko nacionalno svetište gdje smo se upoznale sa životom sv. Nikole Tavilića i djelovanjem franjevaca konventualaca u ovom gradu.

Da je put bio uspješan znali smo po umornim nogama i snenim očima ali i po licima punim zadovoljstva od iskorištenog dana Bogu na slavu i nama na korist.  

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve