s. M. Karla Mandić, F.D.C.    14.04.2024.

Hodočašće u Beč i Breitenfurt

"Prije 130 godina, 14. travnja 1894., naša Utemeljiteljica Majka Franziska Lechner preselila je s ovoga svijeta u Očev zagrljaj ljubavi. Zato su se 13. travnja 2024., njezine duhovne kćeri, Kćeri Božje ljubavi, okupile na mjestu gdje je ova Službenica Božja započela djelo koje joj je božanska ljubav povjerila - u Beču, te na mjestu gdje je preminula - u Breitenfurtu.

Predvođene generalnom glavaricom s. Mariom Dulce Adams i vrhovnom savjetnicom s. Danicom Sanader, bile su prisutne sestre iz Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, Češke, Brazila i Njemačke. Bile smo prisutne i mi, sestre Provincije Božje providnosti. Tridesetak sestara na čelu s provincijalnom glavaricom, s. Gordanom Igrec, krenulo je iz Nove vesi, Granešine, Križevaca, Kaptola, Splita i Tuzle sa suradnicima Božje ljubavi u ranim satima na put prema Beču. Dan je imao četiri glavne točke/mjesta gdje smo zastale, molile, promišljale, pjevale:Crkva Majke Divne i soba u kojoj je boravila Majka Franziska u Kući Matici u Beču, Kuća Marije Pomoćnice ( Mariahilf) u Breitenfurtu u kojoj je Utemeljiteljica preminula, spomen-obilježje na gradskom groblju gdje je Majka prvotno bila sahranjena, te Crkva sv. Josipa i sestarsko groblje uz samostan sv. Josipa u Breitenfurtu na kojemu je i grob Utemeljiteljice.

U molitvi i zahvali, taknute milošću da možemo biti na ovim mjestima, ovim smo hodočašćem odale počast životu i djelu Majke Franziske, ali vjerujem da joj je i svaka od okupljenih na mjestu njezinoga posljednjeg počivališta obećala da će cijelim svojim životom biti prava Kći Božje ljubavi koja čini dobro, daruje radost, usrećuje i vodi u nebo!"

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve