S. M. Antonija Lučić, F.D.C    26.09.2023.

Dvostruko slavlje u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

U nedjelju, 24. rujna 2023. godine, župa  Presvetog Trojstva u Novom Travniku proslavila je spomendan proglašenja blaženim Drinskih mučenica (drugotni patron) i obilježavanje 20 godina uspostave župe.

Svetu misu u 11 sati predvodio je fra Ivan Matić, svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Ovom slavlju prethodila je trodnevna duhova obnova koju su predvodili: don Ante Ledić, župnik, vlč. Boris Plavčić,  župni vikar i vlč. Darko Tomašević, dekan KBF-a u Sarajevu . Na misnom slavlju sudjelovali su hodočasnici iz župe Staro Petrovo Selo u kojoj je rođena bl. Jula Ivanišević, zajedno sa župnikom don Ivanom Nikolićem.

Fra Ivan Matić  u svojoj je propovijedi naglasio bitne aspekte života bl. Drinskih mučenica i bit postojanja župe riječima: “Kroz sve ono što se događalo u zadnjih 20 godina, promatrajući život jedne zajednice koja je nadasve izgrađivala svoj život i život drugih ljudi vidimo da je postojala i da danas postoji Božja ljubav, žrtva ljubavi koja je posvjedočila svetu vjeru u Isusa Krista.. Sestre koje su prepoznale Božju ljubav i poziv da budu otvorena srca ka Gospodinu. Dopustimo Božjoj providnosti voditi ovu župu i vapimo kao jedno srce i jedna duša Isuse, spasi nas  kao što su vapile i Drinske mučenice. Neka je sve na slavu Presvetog Trojstva po zagovoru bl. Drinskih mučenica.”

U trodnevici su i sestre Kćeri Božje ljubavi, na čelu sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, hodočastile putovima bl. Drinskih mučenica i posjetili ovu župu.  Pred zavjetnom kapelom molile su, po zagovoru Drinskih mučenice, za potrebe Družbe, siromaha i svih onih koji se utječu zagovoru Blaženica.

U sklopu obilježavanja 20. godišnjice župe Presvetog Trojstva i Bl. Drinskih mučenica u Novom Travniku održana je večer slavljenja i molitve uz koncert Alana Hržice, a molitveni program vodili su vlč. Sandro Jurešić, vlč. Boris Plavčić i fra Ivan Matić pred gotovo dvije tisuće ljudi.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve