s. M. Antonija Lučić, FDC    09.12.2018.

Duhovni susret za djevojke u Bistrici

U subotu, 8. prosinca 2018. na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, u samostanu Male Terezije u Bistrici, Družbe Kćeri Božje ljubavi, održan je duhovni susret za djevojke. Susret je animirala s. Antonija Lučić uz podršku i suradnju s. Irme Lučić I s. Mirne Nikolić koje su inicirale sam susret.

Krist je apostolima dao u amanet zadaću navještaja, a na tu zadaću pozvan je svaki kršćanin. Susret je prvo obuhvatio pogled oči u oči sa Gospodinom u kapelici. Sudionice su se utekle u zagovor Marijin da i one u svom životu, u vremenu adventa, upale svjetlo Kristovo u svakodnevnicu vlastitih koraka i odluka. Poslanje misionara iz BiH i Hrvatske, na ovom susretu u godini posvećenoj misijama, bila je nit vodilja i to na jedan djevojkama bliskiji način, kroz igru. Učile su pomoću karte misionara imena misionara, zemalja i kontinenata gdje pojedini misionari navještaju. Nakon tog proučavanja sestre su im rekle ime misionara, a djevojke su trebale otići do tog kontinenta koji je napisan unutar prostorije. Pobjednički tandem dobio je za nagradu krunicu. Dalje se promišljalo o pozivu na svetost kroz biblijske likove i svetce njima bliske, što su djevojke proučavale pomoću radnog materijala o pojedinom svetcu te izdvojile najbitnije .
Djevojke su zaključile da im je susret pokazao da je s molitvom sve lakše te da je moguće biti svet i s 15 godina kao što je to bio sv. Dominik Savio.
Ovaj susret bio je poticaj da svaka djevojka u život svoje obitelji uključi Isusa, kao što je to učinila i sama s. Jula riječima: Idem služiti Isusu.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve