Ljubica Pribanić    25.01.2017.

Duhovna obnova u Duhovnom centru u Granešini (Zagreb)

U subotu, 21. siječnja 2017., održana je duhovna obnova za laike u Duhovnom centru u Granešini koju je vodila s. Ozana Krajačić, FDC. Tema duhovne obnove bila je Sakramenti u životu kršćanina. Ovo je bio samo uvod u temu o sakramentima koja će nas pratiti tijekom više sljedećih duhovnih obnova. Sestra nas je uputila u opažanje gesti, simbola, znakova koji prate sakramente. Znamo da su to 'vidljivi znakovi nevidljive starnosti', ali četo ne razmišljamo dublje o tome: što mi Bog govori preko znakova, simbola, gesti; preko stvorenog svijeta, prirode... Ljubav Božja izražena je sakramentima, naglasila je s. Ozana i konkretnim primjerima pojašnjavala tu stvarnost.

U tišini srca osluškivali smo što nam Bog govori preko riječi Iv 4,5-14, a zatim na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kontemplirali ljubav Božju prema svakom čovjeku, diveći se njegovom prisustvu u maloj bijeloj hostiji.

Svetu misu predslavio je fra. Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP. U homiliji nas je podsjetio da se upravo nalazimo u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana i potrebi molitve na tu nakanu. Ujedno je te nedjelje, 21. siječnja, blagdan sv. Agneze, djevice i mučenice, pa nas je fra. Jure podsjetio na sve mučenke katoličke crkve, posebno u vremenu kada svjedočimo velikom broju mučenika za vjeru. A današnjem čovjeku potrebni su svjedovi više nego učitelji, naglasio je fra. Jure.

Duhovna obnova završila je radosnim druženjem sudionika u razmjeni duhovnih i životnih iskustava.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve