s. Mirela Iličić, FDC    26.06.2017.

Dječji crkveni zbor iz Lobora u posjetu sestarskoj zajednici u Granešini

Na blagdan svetoga Alojzija Gonzage, 21. lipnja 2017., naš samostan svetoga Josipa u Granešini posjetili su župljani župe Lobor.

Naime pred skoro mjesec dana nazvala nas je voditeljica zborova gosp. prof Ivana Erjavec Šeremet u istoimenoj župi te najavila želju da bi ona sa svojim malim dječjim zborom „sv. Ana„ posjetila naš samostan u sklopu njihovog posjeta Zagrebu.

Nešto prije deset sati stigli su sa autobusom te su prvo posjetili naš vrtić gdje su mogli vidjeti rad naših sestara a onda i kip naših bl. Drinskih mučenica u našem dvorištu. O životu mučenica progovorila im je s. Ozana Krajačić i zajedno s njima pomolila se sestrama. U samostanskoj kapeli primila ih je s. Elvira Tadić, predstojnica samostana koja je ukratko predstavila našu Družbu i život i djelovanje sestara u samostanu svetog Josipa.

Djeca su imala mogućnosti postaviti po koje pitanje kao na primjer: zašto su časne obučene u haljine različite boje; idu li časne na godišnji odmor; kako se postaje časna, itd. Osim voditeljice zbora u pratnji je bilo i nekoliko roditelja među njima i njihov gosp. župnik Vladimir Drnetić koji ih je doveo i sasvim neprimjetno sudjelovao u njihovom nastupu u samoj kapeli pjevajući pjesme koje su nam otpjevali.

Po dolasku u našu blagovaonu već se osjetilo da su se djeca malo opustila i počeo je vladati zajednički duh i već smo svi počeli zajedno pjevati pjesme koje znamo. Nakon fotografiranja kod naše drage Gospe i par selfija  već smo bili kao domaći, ali oni su morali dalje jer je pred njima dalek put do Katedrale, Bogoslovije, muzeja i naravno sladoleda.

 Hvala im za posjetu a nadamo se da će barem nekome od njih biti otvoren i put za ponovni i trajni dolazak i ostanak.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve