IKA/KBLJ    05.07.2020.

Apostolski nuncij mons. Giorgio Lingua posjetio sestre Kćeri Božje ljubavi

Sestre Kćeri Božje ljubavi na prvu nedjelju u srpnju proslavile su svoj Dan provincije Božje providnosti. Tom prigodom euharistijsko slavlje u kapelici Gospe Lurdske, u Provincijalnoj kući u Zagrebu, predslavio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

U svojoj propovijedi, apostolski nuncij je sestrama istaknuo dvije stvarnosti koje su ga se posebno dojmile iz povijesti Družbe. Prva je iskustvo Božje ljubavi koje je Utemeljiteljica Franziska Lechner prepoznala u vapaju siromaha, a druga je samo ime Provincije – Božja providnost.

Nuncij je pronašao povezanost između tih dviju stvarnosti i činjenice da je zaštitnica njegove rodne biskupije Majka Božje providnosti. Gospa se, naime, 1521. u Fossanu u dva navrata ukazala gluhonijemom siromahu. Pri prvom ukazanju povratila mu je sluh i govor kako bi mogao čuti i navješćivati Riječ, a pri drugom ukazanju, vidjevši ga gladnog i odbačenog, dala mu je kruh. Tim je primjerom naglasio da su dvije glavne Božje providnosti Riječ i euharistijski Kruh, podcrtavajući istovremeno da nam providnost dolazi u pomoć u našim nevoljama i slabostima, Pokazao je to i na primjeru utemeljiteljice Franziske Lechner koja je potpuno napuštena, na smrt bolesna i bez ičega, utemeljila Družbu, bivajući osnažena Božjom ljubavlju. Nuncij je završio propovijed pozivajući da svoje slabosti, ograničenosti i grijehe predamo Isusu koji je došao uzeti naš jaram i breme.

Nakon mise, nuncij je proveo vrijeme u druženju sa sestrama koje su se u Provincijalnoj kući okupile i iz okolnih zajednica. U ime svih pozdravila ga je i zahvalila mu za prisutnost i riječi ohrabrenja s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, napomenuvši da se nalazi u kući koju je sestrama darovao blaženi Alojzije Stepinac kako bi nastavile karizmu Majke Franziske odgojem i brigom za siromašne djevojke. Pri kraju svoga posjeta, nuncij je obišao radionicu liturgijskog ruha koja je dala značajne doprinose prilikom papinskih pohoda Hrvatskoj.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve