Svjedočile su ljubav Božju

Svjedočile su ljubav Božju, Preminule Kćeri Božje ljubavi Provincije Božje Providnosti, 1919. - 2019.

Knjiga Svjedočile su ljubav Božju, svojevrsno je hodanje po granicama sjećanja i zaborava, gdje nikako zaboravu ne želimo predati imena mnogih Kćeri Božje ljubavi koje su se ugradile u stoljetnu povijest Provincije Božje Providnosti i ostavile neizbrisive tragove. Kao takva, ova knjiga doprinosi kulturi spomena i sjećanja, barem za nas Kćeri Božje ljubavi.

Popis je to sestara, njih 383, koje su već dotakle onostranu zbilju, a koje su od samih početaka, od dolaska prvih sestara u Bosnu (1882.), sve do danas, izgorjele na oltaru ljubavi darujući sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu.
Kroz navedene popise i biografije spominjemo se njihovih imena, njihove prisutnosti i apostolskog djelovanja, njihova ideala, gorljivosti u spašavanju duša i oblikovanju ljudskih srdaca pa i pod cijenu prolijevanja vlastite krvi.

Zahvalnost da je i ovo djelo ugledalo svjetlo dana, ide svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i izdavanju, a posebna zahvala s. M. Slavici Buljan i s. Bernardi Horvat koje su priredile ovo djelo.


Izdavač:
Provincija Božje providnosti
Kćeri Božje ljubavi
Nova ves 16,
HR - Zagreb 10 000

  Naša izdanja - Sve