Obnova obećanja triju  Suradnica Božje ljubavi

U ponedjeljak, 02. listopada 2017., na dan sv. Anđela Čuvara u kapeli Duhovnog centra u Granešini tri Suradnice Božje ljubavi su na svečanom misnom slavlju obnovile svoja obećanja. Suradnice Mirjana, Slavica i Ivka su pred duhovnom voditeljicom s. Danijelom Koprek, FDC potvrdile obećanja da će: „služiti Bogu i Crkvi u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi, nastojati živjeti i promicati evanđeoske vrjednote, produbljivati i svjedočiti karizmu i duhovnost Majke Franziske te surađivati, u zajedništvu sa sestrama Kćeri Božje ljubavi, u apostolskim pothvatima mjesne Crkve.“

Svetu misu je predslavio fra Serđo Čavar, voditelj Frame u franjevačkoj crkvi u Dubravi koji nam je svima zaželio da djetinjom radošću i oduševljeno idemo kroz život u punoj svijesti Božje prisutnosti i potpunom povjerenju u Njegovo vodstvo. Misi su nazočili i molitvom podržali obnovu obećanja naših sestara ostali članovi zajednice Suradnika Božje ljubavi.

Fra Serđo je također u svojoj u homiliji istaknuo poveznicu uloge anđela i nas suradnika:

Kao što nas naši anđeli čuvaju i zakrile, da nam njima bude put obasjan, tako i Suradnici Božje ljubavi neka osvjetljuju put u svom okruženju!

A mi smo završnom pjesmom: „Ja znam da Bog za mene ima put….“ potvrdili našu odluku: biti vidljivi znak Božje ljubavi u svijetu!

U radosnom druženju u dvorani Duhovnoga centra nastavili smo svjedočiti međusobnu ljubav i zajedništvo.


Anita Mucak

  Suradnici Božje ljubavi - Sve