s. M. Alojzija Pejković, FDC    03.04.2023.

U Granešini održan susret predstojnica

U Duhovnom centru u Granešini, 31. ožujka i 1. travnja 2023. održan je susret predstojnica Provincije Božje providnosti na kojem je sudjelovalo 26 sestara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Njemačke.

Susret je započeo u petak, molitvom Trećeg časa u 9.00 sati te pozdravom s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice, koja je potom predstavila program susreta na temu Predstojnica u promicanju kulture skrbi i zaštite. Upoznala je prisutne sestre sa aktualnostima u Provinciji te najavila susrete i događanja koji se planiraju ostvariti tijekom godine na razini Provincije. Aktualnu ekonomsku situaciju u Provinciji kao i rezultate realizacije određenih projekata sestrama je predstavila s. Nevenka Jurak, provincijalna ekonoma. Euharistijsko slavlje na kraju prvog dijela susreta predslavio je p. Marko Šop, SCJ.

U popodnevnom dijelu susreta održana je edukacija Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba pri Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu pod nazivom Promicanje dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba u Katoličkoj Crkvi – Uvod u zaštitu i dobrobit djece i ranjivih osoba. Predavačica na edukaciji je bila voditeljica Centra dr. sc. Anita Dučkić Sertić. Prvi dan susreta sestre su završile molitvom Večernje i pobožnošću Križnog puta.

U subotu je susret započeo molitvom Jutarnje i euharistijskim slavljem u kapeli Duhovnog centra koje je predslavio p. Marko Šop, SCJ. Potom je predavanje Uloga predstojnice prema našem Vlastitom pravu održala s. Bernarda Horvat.
Na kraju susreta Provincijalna Glavarica je zahvalila sestrama na sudjelovanju, a susret je zaključen molitvom Srednjeg časa.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve