s. M. Alojzija Pejković, F.D.C.    13.11.2023.

ODRŽAN SUSRET PREDSTOJNICA

U petak i subotu, 10. i 11. studenog 2023., u Duhovnom centru u Granešini, održan je susret predstojnica Provincije Božje providnosti na kojem je, uz s. Gordanu Igrec, provincijalnu glavaricu, sudjelovalo 28 predstojnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Njemačke i Švicarske.

Susret je započeo u petak u 9 sati, molitvom Trećeg časa te pozdravom Provincijalne Glavarice, a potom je s. Gordana predstavila program susreta na temu Apostolat Kćeri Božje ljubavi u vjernosti Kristu i njegovu poslanju ljubavi (usp. Konst. 52).

Nakon uvodnog dijela, prvo predavanje Apostolat Kćeri Božje ljubavi održala je s. M. Elizabeta Ćosić, provincijalna savjetnica, a drugo predavanje Vjernost apostolskom poslanju s. M. Leopoldina Đurić, provincijalna savjetnica. Nakon predavanja sestre su, pomoću rada u grupama, izmijenile svoja iskustva apostolata te iznijele različite prijedloge i ideje.

Prijepodnevni dio završio je euharistijskim slavljem koje je, u kapeli samostana sv. Josipa u Granešini, predslavio je fra Tomislav Glavnik, OFMConv, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

U popodnevnom dijelu Susreta Provincijalna Glavarica je upoznala prisutne sestre sa aktualnostima u Provinciji, a prvi dan Susreta završio je euharistijskim klanjanjem i molitvom Večernje.

U subotu je Susret započeo molitvom Jutarnje i euharistijskim slavljem u kapeli Duhovnog centra koje je predslavio vlč. Tomislav Kralj, župnik župe Uzvišenja sv. Križa u Dugom Selu.

Potom je predavanje Generalni priručnik o upravljanju održala s. Bernarda Horvat te detaljno sestrama pojasnila Postupak predlaganja sestre za službu provincijalne glavarice i biranje delegatkinja prema Konstitucijama Kćeri Božje ljubavi.

Na kraju susreta s. Gordana je zahvalila sestrama na sudjelovanju, a susret je zaključen molitvom Srednjeg časa.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve