s. M. Alojzija Pejković, FDC    22.03.2021.

Susret kućnih predstojnica

U Duhovnom centru u Granešini 20. ožujka 2021. održan je susret kućnih predstojnica s područja Hrvatske. Bilo je prisutno 12 predstojnica.
Susret je započeo u 9.00 sati molitvom Srednjeg časa te se nastavio pozdravom i uvodnim izlaganjem s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice. Provincijalna Glavarica predstavila je program susreta stavljajući poseban naglasak na jedan od ciljeva susreta: međusobno ohrabrivanje u trenutačnim situacijama i okolnostima te se osvrnula na Poruku XX. provincijalnog kapitula, osobito na zadane prioritete.

Nakon uvodnog dijela Provincijalne Glavarice, s. Leopoldina Đurić i s. Ankica Juranović, provincijalne savjetnice, ukratko su prezentirale zadane prioritete iz Poruke Kapitula.
Susret je nastavljen predstavljanjem dokumenta „Ekonomija u službi karizme i poslanja“.  fr. Slavka Sliškovića, OP. Fr. Slišković istaknuo je da sve što zajednica posjeduje postaje dar ljubavi za druge i istinsko svjedočenje evanđeoskih vrijednostite i da tamo gdje svijet govori o solidarnosti, redovničke zajednice govore i svjedoče o bratstvu i sestrinstvu.

U popodnevnom dijelu susreta izlaganje je imala  s. Nevenka Jurak, provincijalna ekonoma, osvrnuvši se na praktični dio spomenutog dokumenta kao i na njegovu realizaciju u kontekstu naše Provincije. Ujedno je upoznala sestre predstojnice s aktualnom ekonomskom situacijom u Provinciji.

Na kraju susreta Provincijalna Glavarica iznijela je program predviđenih događanja u Družbi i Provinciji kroz sljedeće četiri godine nakon čega se u zajedničkom razgovoru i promišljanjima stvaralo planove za predstojeće razdoblje u nadi da će okolnosti biti pogodne za njihovo ostvarenje.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve