s. M. Tea Barnjak, FDC    17.06.2019.

Susret dječjih zborova u Granešini

Dana 15. lipnja 2019. u Granešini je održan susret dječjih zborova pod motom „Ljubav Očeva vidi najdalje“.

Susret je započeo sv. misom u 10.00 sati koju je, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, predslavio fra Petar Cvekan, OFM. Zborovi iz Župe sv. Ane iz Križevaca, sv. Lovre iz Petrinje i sv. Ivana Krstitelja iz Zaprešića ujedinjenim su glasovima animirali liturgijsko pjevanje. U prigodnoj homiliji fra Petar je okupljenu djecu i mlade potaknuo da svoje talente, sve ono što im je darovano razvijaju i kroz život umnože. Nakon svete mise svaki je zbor izveo dvije pjesme po izboru.

Popodnevni dio susreta započeo je ručkom u atriju Duhovnoga centra, a nastavio se igrom „Čovječe ne ljuti se“ izrađenoj za ovu prigodu u prirodnoj veličini. Poslije igre po skupinama, svi su se zboraši uputili u Grad mladih gdje je bio nastavak rekreativnog dijela susreta u igrama prema osobnom izboru sudionika. Mogli su birati između sljedećih: mali nogomet, povlačenje užeta, igra graničara. Koji nisu izabrali neki od ponuđenih igara, bodrili su druge kao navijači ili su se zabavljali na ljuljačkama i ostalim spravama. U ovaj dio susreta aktivno su se uključile i sestre novakinje.

Susret je u ime Povjerenstva za pastoral naše Provincije organizirala i zajedno s kandidaticama animirala s. Marjana Koščak. Ona je također sve prisutne sestre, majke, koje su bile u pratnji, djecu i mlade, na početku pozdravila i zaželjela dobrodošlicu, a na kraju je svima zahvalila prigodnom Zahvalnicom i simboličnim poklonima.
Zborove su na ovaj susret dopratile njihove voditeljice: s. M. Veronika Šaban iz Zaprešića, s. M. Pia Herman iz Križevaca, s. Marija Medved i s. M. Tea Barnjak iz Petrinje.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve