31.03.2016.

Službeno osnovana prva zajednica Suradnika Božje ljubavi

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 12. lipnja 2015. članice Družbe Kćeri Božje ljubavi bile su dionice velikog i radosnog događaja: proširivanja svoje karizmatske obitelji prvom zajednicom laika pridruženih članova.

U Duhovnom centru u Granešini na početku euharistijskog slavlja u 19.00 sati s. M. Elvira Tadić, provincijalna glavarica čitanjem Dekreta osnivanja službeno je ustanovila prvu zajednicu pridruženih članova Provincije Božje providnosti Družbe Kćeri Božje ljubavi, kao privatnog vjerničkog društva pod imenom Suradnici Božje ljubavi.

Euharistijsko slavlje predvodio je don Stjepan Bolkovac, salezijanac, a uz 27 kandidatkinja i kandidata za pridružene članove, nazočili su članovi njihovih obitelji, prijatelji te brojene sestre Kćeri Božje ljubavi.

Nakon pročitanog Evanđelja s. Gordana Igrec, voditeljica formacije laika Suradnika predstavila je i prozvala sve kandidatkinje i kandidate koji su svojim „Evo me“ potvrdili spremnost na dijeljenje karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi. Potom su u prigodnom obredu dali svoja prva obećanja kao Suradnici Božje ljubavi, kojima su obećali da će služiti Bogu i Crkvi u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi; nastojat će živjeti i promicati evanđeoske vrjednote i raditi za napredak i spasenje mladih, posebno mladih žena; pomagat će siromašnima i patnicima slijedeći geslo utemeljiteljice Majke Franziske Lechner: “Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo“; produbljivati i svjedočiti njezinu karizmu i duhovnost, te surađivati, u zajedništvu sa sestrama Kćeri Božje ljubavi, u apostolskim pothvatima mjesne Crkve.

Na kraju slavlja provincijalna glavarica s. M. Elvira Tadić svim Suradnicima Božje ljubavi uručila je znak pripadnosti: metalni križ s probodenim Srcem, Statut i knjižicu učlanjenja.

Nakon euharistijskog slavlja nastavilo se agape u veselom ozračju i druženju dijeleći radost zbog poziva i hrabrosti odaziva na iskorak u svjesnije i zauzetije življenje vlastitoga krsnoga posvećenja.

Konkretna ostvarenja inicijative rada s laicima u Provinciji Božje providnosti započela su u siječnju 2012. mjesečnim susretima u Duhovnom centru u Granešini te su stvoreni preduvjeti za formaciju prvih pridruženih članova. Provincijalna uprava odredila je sestru voditeljicu formacije laika te je izrađen Program formacije, u koji se može uključiti „svaki praktični katolički vjernik laik koji želi intenzivnije živjeti krsnu milost prema karizmi Kćeri Božje ljubavi te produbiti djetinji odnos s Bogom i bratski odnos s ljudima“.

s. Gordana Igrec, FDC

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve