kblj.hr    18.12.2023.

“Radost koja se dijeljenjem umnaža”

Treća nedjelja došašća, nedjelja je radosti: gaudete!
Naša međunarodna novicijatska zajednica u Grottaferrati (Rim) tu je radost jučer posebno doživjela.
S. Vinka Marović, magistra novakinja i s. Marina Petričević, novakinja, su posjetile korisnike staračkog doma Villa Fidelis u Grottaferrati. Ovo im nije bio prvi posjet domu, tako da su se korisnici veoma obradovali ponovnom susretu sa sestrama, a i sestre njima! Molitvom i pjesmom prisjetili su se svetkovine Bezgrešnog začeća Marijina koja se u Italiji posebno slavi, a na osobit način su se radovali nadolazećoj svetkovini Božića tradicionalnom talijanskom pjesmom Tu scendi dalle stelle.

Sestre su za svakoga od njih pripremile i maleni dar - panettoncino, tipični talijanski božićni kolač sa slikom jaslica i porukom naše utemeljiteljice Majke Franziske. Ovakva neočekivana gesta duboko ih je dirnula, toliko da je nekima od njih ovo najljepši Božić koji su doživjeli. Koliko zahvalnosti i ganuća stane u jedan maleni znak pažnje, u malo odvojenog vremena! Zahvalnost i radost koje ne izostavljaju nikoga i ništa. Zahvalnost koja nije u obilju, radost koja izvire iz činjenice da si darovan. To su jaslice.
Zahvalite svima, kažu, svima! I Franziski! Ne znaju tko je Franziska Lecher i ne uspijevaju zapamtiti da je ona naša utemeljiteljica. Ali nije ni važno. Njezino ime bilo je napisano ispod poruka na malenome kolaču: „Nijednog patnika, a da ga ne utješiš!”; „Nijedna bol bez Bogu odane strpljivosti!”; Nijedno veselje bez zahvalnog pogleda Bogu!”... Program života koji nam je prenijela Franziska neka nam svima bude inspiracija u konkretnoj ljubavi prema Bogu i bližnjima!

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve